Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Heijmans verzorgt integraal variabel onderhoud voor Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Heijmans gaat in opdracht van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid variabel onderhoud verzorgen voor het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels in perceel 1. De werkzaamheden vinden plaats op diverse locaties in West-Nederland op de N3, N59, N915, A4, A15, en een 2-tal kunstwerken over de Oude Maas.  Het onderhoudscontract maakt onderdeel uit van het IVOD programma - Integraal Variabel Onderhoud Droog - waarmee Rijkswaterstaat innovatieve onderhoudsoplossingen wil stimuleren. Het contract heeft een looptijd van 1 jaar, de contractwaarde voor Heijmans bedraagt bijna € 18 miljoen. 

Het contract omvat alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden gericht op het herstellen van schade aan (onderdelen van) de in totaal circa 100 viaducten, bruggen en tunnels, herstel van inspectiewagens, herstel en vervanging van asfalt, vervanging van voegovergangen door duurzame en geluidsarme varianten evenals het uitvoeren van betonreparaties. Ook het repareren van vorstschades aan asfalt is onderdeel van het contract. De winnende inschrijving is tot stand gekomen door een integrale benadering van de klantvraag en heeft geresulteerd in een geïntegreerde aanpak van  Heijmans.

Design & Construct
Rijkswaterstaat heeft voor de onderhoudswerkzaamheden aan het wegennet in de regio West-Nederland Zuid het variabel onderhoudsprogramma IVOD 2013-2014 geïnitieerd (Integraal Variabel Onderhoud Droog). Projecten die deel uitmaken van dit programma worden in de vorm van een Design & Construct opdracht op basis van EMVI criteria aanbesteed, waarbij de opdrachtnemer integraal verantwoordelijk is voor het ontwerp en de uitvoering. Bijzondere aandacht gaat uit naar verlaging van de CO2-uitstoot en minimale verkeershinder bij uitvoering en toepassing van bewezen oplossingen voor zowel product als werkwijze.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.000 medewerkers en in 2012 € 2,3 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

© Nationale Bouwgids

18 december '24 ( 8:37)

Extreme verkeershinder rond Amsterdam verwacht door werkzaamheden

Om Amsterdam volgend jaar goed bereikbaar te houden, moeten er minstens 20 procent minder auto's rijden, meldden Rijkswaterstaat, de gemeente en provincie woensdag. Dat komt doordat in en rond de hoofdstad er volgend jaar meer grootschalige werkzaamheden dan ooit zijn. Ook zijn er grote evenementen die veel bezoekers zullen trekken.

05 december '24 ( 6:17)

Grootverbruikers op wachtlijst door vol stroomnet in Zuid-Holland

Het elektriciteitsnet in de provincie Zuid-Holland is zo goed als vol. Woningen en kleine bedrijven hebben daar geen last van, maar grootverbruikers van stroom komen vanaf nu op een wachtlijst te staan als ze een nieuwe of zwaardere aansluiting willen hebben. De netbeheerders TenneT, Stedin en Liander maakten donderdag bekend dat in vrijwel heel Zuid-Holland de maximale capaciteit van het net is bereikt.

22 november '24 ( 9:46)

Infrastructuur piept en kraakt, logistieke sector vraagt om actie

Het Nederlandse infrastructuurnetwerk dreigt vast te lopen als de overheid niet in actie komt. Daarvoor waarschuwt de Logistieke Alliantie, waarin brancheorganisaties in de logistieke sector en ondernemersverenigingen verenigd zijn. De alliantie wijst daarbij naar sluizen en bruggen die uitvallen, langere wachttijden voor binnenvaartschepen en dalende goederenstromen over het spoor.

20 november '24 ( 9:13)

ABN AMRO bereidt zich voor op de verkoop van infrastructuurkredieten, meldt Bloomberg

ABN AMRO is bezig met het afstoten van een portefeuille van ongeveer 3 miljard euro aan infrastructuurleningen. Persbureau Bloomberg meldt dit op basis van ingewijden.

05 november '24 ( 8:30)

Grote infrastructuurprojecten in opmars bij Arcadis

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft het aantal nieuwe orders in het derde kwartaal met 50 procent zien toenemen. Het bedrijf doet vooral goede zaken met grote meerjarige infrastructuurprojecten, zoals de aanleg van tunnels in de Verenigde Staten, Australië en Canada en de bouw van het Zuidasdok in Amsterdam.

30 september '24 (10:49)

Door werk aan de weg al vroeg files op de A10 Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De wegwerkzaamheden aan de zuidkant van snelweg A10, de ring van Amsterdam, leiden zaterdag al vroeg tot files op de wegen rond de hoofdstad. Kort na 10.00 uur stonden op meerdere plekken korte files met vertragingen tot een kwartier. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de vertraging in de loop van de dag kan oplopen tot zestig minuten.

24 september '24 (17:33)

Het ministerie had al verwacht dat de Lelylijn aanzienlijk duurder zou uitvallen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verwachtte al dat meer geld nodig zou zijn voor de Lelylijn en de Nedersaksenlijn. Dat laat een woordvoerder weten. Stukken uit de kabinetsformatie onderschrijven dit verhaal.

23 september '24 ( 9:19)

Kabinet komt miljarden tekort voor aanleg Lelylijn

Het kabinet komt miljarden tekort om de Lelylijn aan te leggen. Voor het spoortraject is 3 miljard euro gereserveerd maar afhankelijk van de route die het kabinet kiest, kost het project zelf tussen 8 miljard en 21,4 miljard euro. De meest waarschijnlijke variant kost 13,8 miljard euro, waar nog onderhoudskosten bij komen, meldt staatssecretaris Chris Jansen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

26 juni '24 (11:21)

Test met 'superbatterij' die stroomnet op Schiphol kan ontlasten

Schiphol test de komende maanden een 'superbatterij'. Die grote batterij, die onlangs op de luchthaven is geïnstalleerd, moet een betrouwbare stroomvoorziening bieden voor het opladen van elektrisch grondmaterieel en ontlast tegelijkertijd het stroomnet.

23 mei '24 (12:48)

E-pier op Schiphol per 2030 aardgasvrij; BAM met werkzaamheden gestart

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.