Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Door Redactie Nationale Bouwgids
7 min
Of het nou gaat om een groot magazijn, een kantoorruimte of een gezinswoning: een PVC vloer is altijd een goede keuze. Het heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Ben je benieuwd waarom jij zou moeten kiezen voor een PVC vloer? Lees dan snel verder.

Wat is een PVC vloer?

PVC is een afkorting voor Polyvinylchloride. Dit is een kunststof materiaal waar onder andere vloeren van gemaakt worden. Het is vergelijkbaar met vinyl, maar dan een stuk steviger en sterker. 
 

Een PVC vloer gaat erg lang mee

Het grote voordeel van een PVC vloer is dat het erg lang meegaat. Het is misschien iets duurder dan een laminaatvloer, maar je hebt er dan ook veel langer plezier van. PVC is een heel sterk materiaal dat zeker tegen een stootje kan. Ook voor grote bedrijfspanden en kantoorruimtes is het dus een goede duurzame keuze. Je hoeft je geen zorgen te maken over slijtage op korte termijn. 
 

PVC is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints

Een PVC vloer is geschikt voor elke interieurstijl. Je kunt deze vloer namelijk niet alleen kopen in allerlei kleuren, maar ook in verschillende prints. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof vloer met een betonlook of houtlook. Op deze manier heb je dezelfde uitstraling van een natuurlijk materiaal, maar zonder het lastige onderhoud.

 

Je kunt het eenvoudig zelf leggen

Een PVC vloer bestaat uit verschillende stroken, vergelijkbaar met het systeem van klik laminaat. Hierdoor is het dus eenvoudig om de vloer zelf te leggen. Als de vloer na een tijdje is beschadigd, hoef je alleen de slechte stroken te vervangen. Wil je het werk liever uitbesteden aan een professional? Dan kun je kiezen voor een verlijmde PVC vloer. Deze variant wordt vastgeplakt op de ondergrond en kan strak tegen de muur gelegd worden. 
 

Het is erg onderhoudsvriendelijk

Een onderhoudsvriendelijke vloer is in elke situatie mooi meegenomen. PVC vloeren zijn glad en vochtbestendig. Hierdoor kun je het snel schoonmaken met een doekje of een dweil. Regelmatig stofzuigen is vaak ook al genoeg. 
 

PVC is geschikt voor vochtige ruimtes

Door de vochtbestendige eigenschap is een PVC vloer geschikt voor in de badkamer. De ondergrond zal ook niet glad worden als het in aanraking komt met water. Het is dus een veilige, hygiënische én stijlvolle keuze. 
 

Het is geschikt voor vloerverwarming

Bovendien is een PVC vloer goed te combineren met vloerverwarming. De vloer voelt van zichzelf al aangenaam aan, maar in combinatie met vloerverwarming is het in de winter nog fijner!