Raadsleden bezoeken Leidsche Rijn

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

UTRECHT - Een delegatie van de Utrechtse gemeenteraad komt op donderdagavond 26 januari naar Leidsche Rijn. De raadsleden gaan met bewoners en ondernemers in gesprek over de toekomst van de wijk.

Leidsche Rijn is qua inwoners de negende wijk en tevens nieuwbouwlocatie van en in de gemeente Utrecht. De wijk is sinds 2006 de grootste nieuwbouw- en Vinex-locatie van Nederland. Het totale nieuwbouwproject omvat niet alleen de wijk Leidsche Rijn, maar ook delen van de nieuwe wijk Vleuten-De Meern.

Het gehele project, inclusief de nieuwbouwlocaties die onder de wijk Vleuten-De Meern vallen, heeft een oppervlakte van ongeveer 2500 hectare.

Het thema van de avond is 'Leidsche Rijn in 2020'. De bijeenkomst is in restaurant De Burgerij aan de Eerste Oosterparklaan 76 en begint om 19.30 uur.

Deze wijkbijeenkomst sluit aan bij de wijkdialoog van begin december, waarbij een groot aantal bewoners en ondernemers met elkaar van gedachten wisselden over ambities voor de wijk. De centrale vraag van die avond was: hoe ziet Leidsche Rijn er in 2014 uit en welke keuzes moeten we nu maken om daar te komen?

© Nationale Bouwgids