Keuze nieuwbouw deel Sterflats in Grote Waal

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

HOORN - Het college van de gemeente Hoorn heeft besloten om twee varianten voor nieuwbouw bij de Sterflats aan de gemeenteraad voor te leggen. De eerste gaat uit van nieuwbouw op ongeveer dezelfde plek als de E-blokken van de Sterflats. De tweede gaat uit van nieuwbouw langs de Weel.

Voor beide varianten zijn vier modellen ontwikkeld. Het college vraagt de raad om eerst een voorkeur uit te spreken voor één van de twee varianten. Daarna wordt de raad gevraagd om binnen de gekozen variant één model te kiezen.

Op 24 januari bespreekt de raadscommissie de varianten en modellen voor nieuwbouw. Naar verwachting neemt de gemeenteraad op 7 februari een besluit.

Noodzaak
In de wijk Grote Waal zijn te weinig woningen voor senioren. In de toekomst neemt de behoefte aan seniorenwoningen verder toe. Door het bouwen van 80 seniorgeschikte woningen wordt voor een deel in deze behoefte voorzien.

Verder is het nodig om het openbaar gebied bij de Sterflats tussen de Weel en de Westerdijk sterk te verbeteren.

Keuze varianten en modellen
Het college heeft voor de nieuwbouw zeven criteria opgesteld op basis waarvan een keuze gemaakt kan worden. Dit zijn de criteria: woonmilieu, sociale veiligheid, openbare ruimte, de nieuwbouwwoningen, gevolgen voor de bestaande woningen, begeleiding van De Weel en gevolgen voor de monumentenstatus.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Bouwgids