Den Haag lanceert de Haagse Verhuisdoos

Door Redactie Nationale Bouwgids
5 min

DEN HAAG - Als eerste Nederlandse stad lanceert Den Haag een uitgebreid stimuleringspakket om de lokale woningmarkt in beweging te brengen. Verschillende partijen hebben hiervoor hun krachten gebundeld.

Op woensdag 18 januari startte de campagne rond deze unieke samenwerking: de ‘Haagse Verhuisdoos'. Het stimuleringspakket is tot 1 juli van kracht.

Verhuisvoordelen
De gemeente Den Haag, de woningcorporaties Vestia, Staedion en Haag Wonen, Rabobank Den Haag en omgeving, NVM Haaglanden en Stichting Promotie Wonen Den Haag werken samen om verhuizen in Den Haag aantrekkelijker te maken. Eind vorig jaar tekenden zij hiervoor een convenant. Samen presenteren zij een stimuleringspakket dat bestaat uit verschillende ‘verhuisvoordelen'.

Stimuleringsmaatregelen
De stimuleringsmaatregelen zijn bedoeld voor uiteenlopende doelgroepen en bestaan onder meer uit een koopsubsidie van 10.000 euro op bepaalde nieuwbouwprojecten, een verhuispremie en een doorstroompremie van 5.000 euro, korting op de courtage van NVM-aankoopmakelaars en voordelen voor starters op de woningmarkt.

Haagse Verhuisdoos
Op woensdag 18 januari startte de campagne de ‘Haagse Verhuisdoos'. Wethouder Marnix Norder en de bestuurders van de overige zes partijen bliezen gezamenlijk in het Atrium van het Stadhuis een metershoge grote Verhuisdoos op en vervolgens reikten ze de eerste ‘Haagse Verhuisdoos' gevuld met verhuisvoordelen uit.

De belangrijkste ‘verhuisvoordelen' van de Haagse Verhuisdoos:

  • verhuispremies van 5.000 euro;
  • 10.000 euro koopsubsidie op bepaalde nieuwbouwwoningen;
  • vier maanden geen hypotheekrente;
  • korting op de courtage van een aankoopmakelaar;
  • Verhuishulp van een ‘wooncoach'.

Alle maatregelen van de Haagse Verhuisdoos staan op www.wonenindenhaag.nl. Hier kunnen ook de verschillende regelingen worden aangevraagd.

© Nationale Bouwgids