Nijmegen helpt starters op de woningmarkt

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil meer starters een kans geven op de woningmarkt. Daarom worden leningen verstrekt aan mensen die hun eerste koopwoning willen kopen.

Op maandag 23 januari wordt een informatieavond gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van een woning met behulp van een starterslening. Belangstellenden zijn vanaf half acht 's avonds welkom in Wooninformatiecentrum Waalsprong.

Veel starters in Nijmegen die op zoek zijn naar een geschikte koopwoning, lopen tegen de aangescherpte hypotheekvoorwaarden aan. Dat maakt het bemachtigen van een koopwoning moeilijker.

Door starters te ondersteunen met een lening wordt de koop van een woning beter haalbaar. Het bedrag van de starterslening is afhankelijk van het inkomen en de koopprijs en bedraagt minimaal 3.000 euro en maximaal 35.000 euro. De koopprijs van de woning mag maximaal 225.000 euro vrij op naam bedragen.

De eerste drie jaar van de starterslening zijn rente- en aflossingsvrij. Daarna worden de maandlasten bepaald op basis van het inkomen.

© Nationale Bouwgids