Woningbouw Oud Gastel Noord

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

HALDERBERGE - De gemeente Halderberge koopt de gronden die Woningstichting Geertruidenberg (WSG) in Oud Gastel Noord heeft niet aan.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het besluit heeft geen consequenties voor de woningbouwplannen van de gemeente in Oud Gastel Noord. 

Zowel de gemeente Halderberge als WSG hebben gronden in Oud Gastel Noord. De gemeente is eigenaar van het ‘noordelijk deel’, WSG is eigenaar van het ‘zuidelijk deel’. Onlangs heeft WSG laten weten dat ontwikkeling van hun deel binnen het plangebied, gezien hun huidige financiële positie, lastig wordt.

Daarom stelde WSG voor om de gronden samen met de gemeente te ontwikkelen en hun deel door te verkopen aan een derde partij. De gemeente ziet echter vanuit ruimtelijk, financieel en volkshuisvestelijk oogpunt geen noodzaak tot grondaankoop en ook van de voorgestelde samenwerking is geen sprake.

De gemeente heeft dit ook schriftelijk kenbaar gemaakt aan WSG. De gemeente Halderberge is momenteel bezig om de woningbouwplannen voor haar grond in Oud Gastel Noord uit te werken.

Er moet een bestemmingsplanprocedure gevolgd worden. Naar verwachting is in de loop van 2012 meer bekend over de planopzet en de planning. 

© Nationale Bouwgids