OM legt beslag op 30 panden in Den Haag

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vandaag beslag gelegd op 30 panden in Den Haag met een waarde van meer 3 miljoen euro.

Ook heeft de politie bankrekeningen bevroren waarop honderdduizenden euro’s stonden. Een 58-jarige man en een 58-jarige vrouw, beiden uit Den Haag, zijn aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

De man zou de panden hebben gefinancierd met crimineel geld uit het verleden. Dat zou hij onder meer hebben verkregen door belastingfraude, valsheid in geschrifte en oplichting. Daar kreeg de man in het verleden al celstraffen voor van een keer 3 jaar en een keer 2 jaar.

Verhuurd
De man zette volgens het OM de woningen op naam van anderen, om zelf buiten beeld te blijven. De woningen werden vervolgens verhuurd. De politie deed ook doorzoekingen in een huis in Barendrecht en in een woning en kantoorpand in Den Haag.

In het kantoor is de administratie in beslag genomen. Naast het onderzoek van politie en justitie naar witwassen, valsheid in geschrifte, overtreding van de woningwet en hypotheekfraude, doet de Belastingdienst ook een onderzoek.

De dienst heeft 4 auto's, een motor en de kantoorinventaris in beslag genomen. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.