Bouw ParkHagen in St. Michielsgestel definitief

Door Redactie Nationale Bouwgids
5 min

ST. MICHIELSGESTEL - De bouw van de nieuwe buurt ParkHagen in St. Michielsgestel is definitief: in maart 2012 gaat de schop de grond in. In drie maanden tijd werden praktisch alle woningen verkocht.

"We hebben de kopers net voor de kerstdagen kunnen informeren over de definitieve start bouw" zo licht Bouwfonds directeur Paul Hoen toe. "Een mooi bericht natuurlijk, omdat de kopers hiermee ook direct zekerheid hebben over de door hen gekochte woning."

Aannemer Hazenberg uit Vught gaat de komende maanden de eerste voorbereidingen treffen op de locatie, waarna de eerste schop in maart de grond in gaat. "Dit zal een feestelijk moment worden", belooft Hoen.

Bijna 90% verkocht
De start verkoop op 1 september was al veelbelovend, zo'n 200 personen waren op de manifestatie af gekomen. Hierna volgden opties en verkoopgesprekken en inmiddels is een kleine 90% van de woningen en vrije kavels uit de eerste fase verkocht.

De tweede fase, zeven rij, hoek en twee-onder-één-kapwoningen is inmiddels ook in verkoop. De laatste fase omhelst 16 appartementen, de verkoop hiervan start naar verwachting ook in maart. Bij de toewijzing is de gemeentelijke inschrijflijst gehanteerd conform richtlijnen van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Wethouder Van Roosmalen over het project: "Het is goed om te zien dat er eindelijk weer gebouwd gaat worden in onze gemeente. Wij zijn blij met het plan ParkHagen, zeker omdat ook starters op de woningmarkt in onze gemeente kunnen blijven wonen. Extra mooi detail is dat het plan tot stand kwam zonder beroepsprocedure."

Hoge verwachtingen
Hoen: "Onze verwachtingen voor ParkHagen waren hooggespannen, en terecht zoals nu blijkt. De combinatie van de ligging aan het buitengebied, de rijk gedetailleerde architectuur, de variatie aan types en prijsklassen en het centraal gelegen park worden door onze kopers zeer gewaardeerd."

Deze kopers zijn grotendeels uit Sint-Michielsgestel of directe omgeving afkomstig. Dat zelfs de duurste villa's al grotendeels voor de start verkoop verkocht waren, is mede te danken aan de Koper Ontwerpt Mee aanpak, waarbij geïnteresseerden hun villa met de architect verder konden aanpassen aan hun wensen.

© Nationale Bouwgids