Het Deurvorst appartementen voor vegetarische senioren

Door Redactie Nationale Bouwgids
6 min

TERBORG - Projectontwikkelaar CasaCura ontwikkelt in het Achterhoekse Terborg ‘Het Deurvorst’: een appartementencomplex exclusief voor vegetarische senioren.

Partnerorganisatie Azora-ouderenzorg gaat de bewoners zorg op maat bieden, variërend van lichte thuiszorg tot een aparte afdeling voor dementerenden.

Hans Blaak, directie CasaCura: "In Oost-Nederland bouwen en beheren wij woonvoorzieningen voor onder meer ouderen. Hier zien we dat de groep vegetarische senioren behoorlijk groeit. Zo ontstond het idee voor ‘Het Deurvorst’, een appartementencomplex aan de Hoofdstraat in Terborg."

"We willen er 55-plussers een comfortabele woonomgeving bieden, die aansluit bij hun vegetarische levensinstelling. En ze kunnen er tot het eind van hun leven blijven wonen."

Arthur Japin
Blaak vervolgt: "Naast natuurlijk de bewoners zelf, staan in Het Deurvorst duurzaamheid en respect voor dier en milieu centraal. De regionale zorginstelling Azora levert zorg op maat aan de bewoners, van weinig of niets tot 24-uurs zorg."

"Terborg is ook een sfeervol stadje, met een groene omgeving, NS-station en niet ver van steden als Arnhem en Doetinchem. We zijn echt enthousiast over dit woonproject. Het is nog nooit eerder gedaan in Nederland. En we zijn niet de enige: ook de bekende auteur en overtuigd vegetariër Arthur Japin is enthousiast over Het Deurvorst en hoopt ter zijner tijd de opening te verrichten."

Huren en kopen
De appartementen in het klassiek vormgegeven complex zijn zowel te koop als te huur. Ze variëren in grootte van 70 tot 130 vierkante meter. Elke woning krijgt een loggia, berging en overdekte parkeerplaats.

Een paar appartementen hebben een extra verdieping, met uitloop naar een ruim dakterras. Het Deurvorst telt in totaal drie bouwlagen en vormt een carré. Daarin komt de binnentuin, die alleen toegankelijk is voor de bewoners.

Meebeslissen
In deze binnentuin ligt een moestuin, die de bewoners gezamenlijk kunnen beheren. Ze kunnen ook meedenken over de bestemming van de gemeenschappelijke ruimtes. Bijvoorbeeld een vegetarisch grand-café, of een andere invulling rond een vegetarisch thema. Blaak:

"Geïnteresseerde senioren die tijdig intekenen kunnen ook behoorlijk meebeslissen over de indeling van hun appartement. Als er genoeg belangstelling is starten we eind 2012, begin 2013 met bouwen."

© Nationale Bouwgids