Rotterdam maakt 2.500 woningen groener

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

ROTTERDAM - Komend jaar gaat de gemeente Rotterdam 2.500 bestaande Rotterdamse woningen renoveren en verduurzamen met twee energielabelstappen.

Het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad in Rotterdam is onderdeel van het rijksprogramma GREENDEAL ‘Energiebesparing' dat op 28 november is bekrachtigd. De GREENDEAL strekt zich uit naar zowel huurders in corporatiewoningen als particuliere eigenaren, al dan niet verenigd in Verenigingen van Eigenaars (VvE's).

Een groot deel van de woningen in Rotterdam levert een slechte energieprestatie. De komende jaren zien bewoners van deze woningen hun woonlasten oplopen als gevolg van de stijgende energieprijzen. Dit kan in delen van Rotterdam tot financiële en sociale problemen leiden.

Ook dragen deze woningen door overmatig energieverbruik in negatieve zin bij aan de CO2-uitstoot van de stad. De 2.500 woningen uit de Rotterdamse ‘Duurzame Daden' vormen het vliegwiel van de aanpak, met als hoofddoel het in beweging krijgen van Rotterdamse particuliere eigenaren, huurders en VvE's.

"Opschaling van het aantal energiezuinige woningen is noodzakelijk willen Rotterdam en haar bewoners de toekomst duurzaam tegemoet kunnen gaan", aldus wethouder Alexandra van Huffelen.

© Nationale Bouwgids