260 woningen op boerenland

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

APELDOORN - In het Gelderse Zuidbroek is gisteren de overeenkomst getekend voor de bouw van 260 woningen, zo meldt De Stentor.

De woningen worden gebouwd op de weilanden van boer Jan van Oorspronk, die daarvoor 4,2 hectare ter beschikking heeft. Van Oorspronk werkt voor het project samen met projectontwikkelaar Innové Woningbouw uit Reutum.

Het woningbouwproject, ontworpen door architect Ruud Winkelhuis uit Hengelo, draagt de naam Oorspronkelijk Wonen, vanwege de naam van de opdrachtgever, maar ook omdat de huizen in het project een klassieke uitstraling krijgen.

Van Oorspronk is van plan de woningen in de komende drie tot vier jaar in de verkoop te doen, waarbij de verkoop van de eerste 26 huizen in het voorjaar van 2012 van start gaat. De verwachting is dat er volgend jaar in totaal honderd woningen op de markt gebracht worden.

Ongeveer 50 van de 260 huizen zullen als sociale huurwoningen deel gaan uitmaken van een van de Apeldoornse woningbouwverenigingen. De vraagprijs van de woningen bedraagt tussen 180.000 tot 500.000 euro.

© Nationale Bouwgids