Groei woningverkopen weer toegenomen in september

Door Redactie Nationale Bouwgids
1 min
(Novum) - De verkoop van woningen is vorige maand sterk gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Het aantal geregistreerde woningen nam in september met bijna veertig procent toe tot 12.949. Ten opzichte van augustus werden er vijf procent meer woningen geregistreerd, meldt het Kadaster vrijdag. In augustus was nog sprake van een toename van 23,6 procent.

Bij alle typen woningen was sprake van een stijging. De verkoop van appartementen nam een vlucht met een stijging van 51,4 procent. De verkoop van hoekwoningen was met een toename van 22,9 procent nog het minst groot. In de provincie Utrecht steeg de verkoop met 54,3 procent het hardst. In Limburg was de stijging met 19,1 procent het laagst van alle provincies.

Het aantal nieuw geregistreerde hypotheken trok eveneens aan in september, met 30,9 procent naar 18.250. Er vonden negentig executieveilingen plaats, 5,9 procent meer dan vorig jaar.

De stijging over het hele derde kwartaal kwam uit op 35,4 procent. In juli, augustus en september werden 39.160 woningen geregistreerd.