'Kabinet moet bouwsector op weg helpen'

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
(Novum) - Het kabinet moet maatregelen nemen om de Nederlandse bouwsector erbovenop te helpen. Die uitspraak doet vicevoorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw dinsdag naar aanleiding van de slechte omzetcijfers van de sector. Zo zou het verduurzamen van 1,4 miljoen huurwoningen bouwbedrijven een flinke impuls geven, stelt Ramdas.

Ook moet het kabinet de tijdelijke btw-verlaging op verbouwingen aanhouden, omdat dit groeikansen biedt voor kleine bouwbedrijven. Het kabinet verlaagde de omzetbelasting op renovaties in maart vorig jaar naar zes procent, om de noodlijdende bouwsector een impuls te geven. De maatregel loopt begin volgend jaar af.

Door de belasting op renovatiewerkzaamheden laag te houden en in te zetten op het verduurzamen van huurwoningen krijgt ook de werkgelegenheid in de bouwsector een stevige impuls, stelt Ramdas. Vele duizenden werkzoekende bouwvakker zouden op die manier weer aan de slag kunnen, stelt hij.

Ramdas haakt met zijn uitspraken in op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek van maandag. Daaruit bleek dat bouwbedrijven in het tweede kwartaal 2,4 procent minder hebben omgezet dan een jaar eerder.