Geld voor verkeerslawaai Barneveld en Heumen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
De gemeenten Barneveld en Heumen krijgen geld uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV), om maatregelen te nemen tegen geluidsoverlast door verkeerslawaai. Barneveld krijgt 52.500 euro en Heumen 10.000 euro.

Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland dinsdag besloten. In Voorthuizen (gemeente Barneveld) gaat het om de geluidssanering van zes woningen aan de Apeldoornsestraat, de Baron van Nagellstraat en de Garderbroekerweg. In Heumen gaat het om één woning aan de Rijksweg in Malden.

Vrijval
Daarnaast staan Gedeputeerde Staten de gemeenten Barneveld en Rijnwaarden toe eerder verleende ISV-subsidies te anders te verdelen over projecten die al zijn afgerond. Zo besteedt Barneveld de vrijval van 148.670 euro uit het project Rumah Maluku aan de afronding van het Harmonieterrein (foto). Rijnwaarden wil van de vrijval van 23.605 euro uit het project De Pannerd 11.803 euro besteden aan het Promenadeplan en 11.802 euro aan de afronding van Tolkamer Waterfront.

Rijksgeld
Het ISV is rijksgeld, dat de provincies uitkeren. De provincies mogen daarbij eigen afwegingen maken. Over de periode 2010 tot en met 2014 heeft Gelderland 34,9 miljoen euro te verdelen en zet daarbij vooral in op het stimuleren van herstructurering en transformatie gericht op de woningbouw.

© Nationale Bouwgids