67 banen weg door sluiting Ballast Nedam-dochter

Door Redactie Nationale Bouwgids
1 min
(Novum) - Bouwer Ballast Nedam sluit het verliesmakende dochterbedrijf Omnia Plaatvloer uit Coevorden. Door de sluiting verdwijnen 67 arbeidsplaatsen. Vanaf juni wordt de productie van de vloerproducent stopgezet. Dat heeft Ballast Nedam vrijdag gemeld in een verklaring.

'Voortdurende verliezen en ontbreken van perspectief op termijn' dreven Ballast Nedam tot de beslissing de zaak te sluiten. Het bedrijf, dat vloeren voor de woning- en utiliteitsbouw levert, had last van de slechte situatie in de bouwsector en overcapaciteit in de markt van prefab betonvloeren, verklaart Ballast Nedam.

Zeven van de 67 arbeidsplaatsen verdwijnen bij Omnia-dochter JK Engineering, dat technische ontwerpen van vloerconstructies voor Omnia verzorgt. De werknemers van beide bedrijven vallen onder het sociaal plan van Ballast Nedam. De bouwer gaat het personeel begeleiden naar een nieuwe baan.

Omnia plaatvloer werd in 1973 opgericht en valt sinds 2002 onder Ballast Nedam. De werknemers worden vrijdagochtend van de sluiting op de hoogte gesteld.