Nationaal Energiebespaarfonds van start

Door Redactie Nationale Bouwgids
1 min
(Novum) - Huiseigenaren die hun huis energie-efficiƫnter willen maken kunnen vanaf dinsdag aanspraak maken op een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Particulieren kunnen aanspraak maken op een lening van minimaal 2500 en maximaal 25 duizend euro. In totaal is driehonderd miljoen euro beschikbaar.

De looptijd is zeven of tien jaar en bij de start is de rente afhankelijk van de looptijd 3,4 of 3,8 procent, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag bekend.

Woningeigenaren mogen met de lening energiebesparende maatregelen financieren, zoals betere isolatie of een nieuwe hr-ketel of zonneboiler. Zonnepanelen mogen ook uit de lening worden betaald, maar voor maximaal de helft van de lening. De andere helft moet dan in andere maatregelen worden gestoken.

Het fonds, dat is gevuld door Rabobank, ASN Bank en de rijksoverheid, is onderdeel van het vorig jaar afgesloten woonakkoord en energieakkoord. Het rijk heeft 75 miljoen euro bijgedragen. Consumenten kunnen voor meer informatie terecht op ikinvesteerslim.nl.