Ontdek jouw perfecte vloer: Gietvloeren vs. PVC Vloeren

Door Van onze klanten
8 min
Benieuwd naar de kosten van jouw ideale vloer? Voordat we wat prijzen noemen, duiken we eerst in de twee populairste vloertypes.

Gietvloeren vs. PVC Vloeren: Appels en Peren van de Vloerwereld

Verken je de wondere wereld van vloeren, dan kom je ongetwijfeld de termen 'gietvloer' en 'PVC vloer' tegen. Hoewel ze uit dezelfde vloerenfamilie komen, zijn ze verrassend verschillend!

Gietvloeren:

Deze worden vervaardigd uit kunsthars zoals epoxy of polyurethaan en bieden een naadloze, strakke uitstraling. Ideaal voor de minimalist die houdt van een clean en onderhoudsvriendelijk oppervlak.PVC Vloeren:

Gemaakt van polyvinylchloride, deze vloeren zijn beschikbaar in tegels of planken met een kliksysteem of lijmbevestiging. Ze zijn duurzaam, geluiddempend en bieden een scala aan designs.Vergelijken: Waarom het Toch appels met perenis

1. Uitstraling:

Gietvloeren zijn strak en uniform, terwijl PVC vloeren variëren van houtlook tot beton.

2. Installatie:

Gietvloeren vereisen vakmanschap; PVC is gebruiksvriendelijker en ook geschikt voor doe-het-zelvers.

3. Comfort:

Beide opties zijn comfortabel, maar PVC voelt zachter aan onder de voeten.

4. Prijs:

PVC vloeren zijn over het algemeen voordeliger dan gietvloeren, ideaal voor de budgetbewuste huiseigenaar.

Perfect voor vloerverwarming

Beide vloertypes werken uitstekend met vloerverwarming, waardoor je altijd een warme ondergrond hebt, ongeacht je keuze.

Maak de Juiste Keuze

Of je nu kiest voor de elegante uitstraling van gietvloeren of de praktische veelzijdigheid van PVC, beide opties zijn prachtige aanvullingen op elk interieur. Afhankelijk van je voorkeuren en budget kun je de beste keuze maken.


Kosten en Offertes

De prijzen van gietvloeren en PVC vloeren kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren zoals materiaal, afwerking, de grootte van het project, en de complexiteit van de installatie. Hier is een algemeen overzicht van de van/tot richtprijzen voor beide soorten vloeren:

Gietvloeren

  • Vanaf prijs: Gietvloeren starten vaak rond de €60 per vierkante meter.
  • Tot prijs: Voor hoogwaardige, gespecialiseerde afwerkingen of extra functies kan de prijs oplopen tot €120 of meer per vierkante meter.


PVC Vloeren

  • Vanaf prijs: PVC vloeren kunnen beginnen bij ongeveer €25 per vierkante meter.
  • Tot prijs: Voor luxueuze uitvoeringen of specifieke ontwerpen kunnen de kosten oplopen tot ongeveer €65 per vierkante meter.


Vraag een gietvloer offerte aan om de exacte kosten per vierkante meter te weten te komen en laat je goed informeren over wat je specifiek nodig hebt.

Vergelijk prijzen en vraag offertes aan om de beste deal te vinden die past bij jouw situatie en wensen.Verken de opties, vraag offertes aan, en kies de vloer die perfect bij jouw thuis past!