Woningproject Marie Louise in Ede verkocht aan ASR Dutch Core Residential Fund

Door Redactie Nationale Bouwgids
10 min
OLCO, Van Campen en ASR Dutch Core Residential Fund hebben overeenstemming bereikt over de verkoop en realisatie van het woningproject Marie Louise te Ede. CBRE begeleidde OLCO bij het gehele verkooptraject.

OLCO heeft het project ontwikkeld dat is gelegen aan de Waterlooweg in het centrum van Ede. Het appartementencomplex bestaat uit totaal 32 appartementen en maakt onderdeel uit van het woningproject Centre Village. De 32 woningen hebben een gemiddeld gebruikersoppervlakte van 95 m2 en beschikken over een individuele berging en een parkeerplaats in de ondergrondse garage.

Van Campen Bouwgroep uit Zelhem zal zorgdragen voor de realisatie. De beoogde oplevering van het complex staat gepland voor eind 2017.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: ”Deze acquisitie kwam tot stand dankzij de goede samenwerking met OLCO en Van Campen Bouwgroep. Recentelijk namen we de huurappartementen boven de nabijgelegen Hoogvlietsupermarkt in Ede over. Ede is een economisch sterke regio en een populair woongebied. Uit ervaring weten wij dat hier veel vraag is naar hoogwaardige appartementen in het middeldure huursegment. We zijn daarom  blij dat we het bezit van het ASR Dutch Core Residential Fund in Ede verder kunnen uitbreiden."

Mark Westra, Directeur OLCO: ”OLCO heeft samen met Middendorp Holding en Van Campen het totale project ontwikkeld, bestaande uit 80 woningen, een bedrijfsruimte en een parkeergarage. Door de crisis is het laatste appartementencomplex, Marie Louise, door ons herontwikkeld. Wij hebben daarmee een heel mooi complex kunnen realiseren dat uitstekend op de hoogwaardige wensen van a.s.r. inspeelde. We kunnen tevreden zijn over het proces met a.s.r. en zullen eind 2017 Marie Louise opleveren.”

Over het ASR Dutch Core Residential Fund
Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 0, 9miljard, bestaande uit ongeveer 4.850 woningen, gelegen in de sterkste regio’s van Nederland in termen van economische en demografische ontwikkeling. Institutionele beleggers kunnen participeren in dit fonds. Voor meer informatie kijk op: www.asrreim.nl. ASR Dutch Core Residential Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is fiscaal transparant en gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Verder kent het fonds een uniek liquiditeitsmechanisme.

Over CBRE
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2015). De organisatie heeft meer dan 70.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 400 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Over OLCO
OLCO is specialist in de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed t.a.v. ontwerp, realisatie, en exploitatie. Het maatschappelijk vastgoed verdelen wij onder in sport, onderwijs en overige ‘publieke gebouwen’. Ons specialisme betreft zwembaden. OLCO opereert met 12 medewerkers vanuit Zeist in heel Nederland en België en organiseert zijn projecten op basis van geïntegreerde contractvormen, vooral voor de gemeentelijke overheid en semi-publieke instellingen. Wij stimuleren partners en opdrachtgevers om creatief te zijn en kunnen door middel van onze aanpak een hoge ambitie nastreven in de kwaliteit van gebouwen. Dat maakt ons, met ervaring sinds 1958, tot een succesvolle speler. Website: www.olco.nl.