Bever zet alle vastgoed in de etalage

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
(Novum) - Bever Holding praat met meerdere partijen over de verkoop van de volledige vastgoedportefeuille. Dat maakte het beursgenoteerde vastgoedfonds dinsdag na druk van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) bekend. Ook is Bever 'drukdoende' met de verkoop van enkele, losse onderdelen uit zijn vastgoedbestand, zo meldt het fonds.

Het bedrijf gecontroleerd door vastgoedbaas Ronnie van de Putte komt totdat besluit nadat de AFM eerder op de dag de beurshandel in Bever had stilgelegd. De beurswaakhond deed dat enkele uren nadat Het Financieele Dagblad schreef dat de geldschieter van het fonds beslag gelegd had op grofweg de helft van alle vastgoed. De AFM wilde daarom eerst een persbericht van het fonds zien, voordat de handel zou worden herstart.

De problemen bij Bever zijn het gevolg tussen Van der Putte, die controlerend aandeelhouder is bij Bever, en geldschieter Staalbankiers. Die laatste zou per direct de verstrekte 18,4 miljoen euro willen terugzien. De rechter heeft Staalbankiers toestemming gegeven om voor dat bedrag beslag te leggen bij het beursfonds, aldus het FD.

Nu Bever gehoor heeft gegeven kan de handel in het fonds weer worden hervat. Dat gebeurt tegen 16.30 uur, zo meldt de AFM dinsdag.