Architectenbureaus richten oude opslagruimte opnieuw in

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

AMSTERDAM - In samenwerking met het Nederlandse architectenbureau Dynamo Architecten heeft het Belgische architectenbureau Trans Architectuur en Stedenbouw een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van een oude opslagruimte voor katoenbalen in Gent, zo meldt Architectenweb.

De opslagruimte hoort bij een voormalig textielfabriek en staat sinds de sluiting van de textielfabriek leeg. In het Balencentrum, zoals de opslagruimte heet, komt een bedrijfsrestaurant en een vergadercentrum.

De architecten hebben in de gevels een glazen plint geplaatst. Binnen komt er een spiegelend nieuw gebouw van vier verdiepingen dat voor een deel boven het dak uitsteekt. Dit gebouw neemt de helft van het oorspronkelijke Balencentrum in beslag. De andere helft blijft uit twee verdiepingen bestaan. Door de spiegeling lijkt het nieuwe gebouw visueel groter.

De stad Gent heeft plannen om in de overige gebouwen op het terrein sociaal-economische bedrijven te laten huisvesten. Het Balencentrum wordt dan het centrale gebouw op het terrein.

De bouw start eind 2012 en de oplevering staat gepland voor 2013.

© Nationale Bouwgids