Nieuw hoofdkantoor Capgemini naar Leidsche Rijn

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

UTRECHT - Van Tilburg Ibelings von Behr Architecten ontwerpt het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Capgemini langs de A2 bij Leidsche Rijn, zo meldt Architectuur.

Het gebouw, bestaande uit 21.000 vierkante meter vloeroppervlak, dient bovendien als geluidsbuffer voor Leidsche Rijn Centrum. Capgemini huurt het gebouw en het huidige kantoorruimte, aan de overzijde van de A2 ter hoogte van Papendorp, zal deels beschikbaar blijven voor congressen en trainingen.

Het nieuwe kantoor ligt ter hoogte van het NS-station Leidsche Rijn Centrum met voorzieningen voor openbaar vervoer en vlakbij het nieuw te realiseren centrumgebied.

Twee langgerekte gebouwen van 172 meter lang en 16 meter breed met dwars daarop drie overspanningen vormen het gebouw. De entree, een binnentuin en een atrium bevinden zich tussen de volumes. Iedere verdieping biedt plaats aan 5.000 vierkante meter kantoorruimte.

De ontwikkeling van het gebouw ligt in handen van AM Real Estate Development. De uitwerking en bouw zal worden uitgevoerd door zusterondernemingen van AM, BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht en BAM techniek. De oplevering is in mei 2013.

© Nationale Bouwgids