Inwoners Zevenaar krijgen bouwplannen gepresenteerd

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

ZEVENAAR - Inwoners van de gemeente Zevenaar hebben woensdagavond een goed beeld gepresenteerd gekregen van de herontwikkeling van het BAT-terrein en Raadhuisplein in Zevenaar.

Samen met projectontwikkelaar Klok Ontwikkeling en haar partner Solidiam NV heeft de gemeente een toelichting over deze plannen gegeven tijdens een inloopavond.

Raadhuisplein
Voor het Raadhuisplein ligt op dit moment nog geen concreet omlijnd plan. De afgelopen periode is vooral onderzoek gedaan naar het gebouw aan het Raadhuisplein en de mogelijkheden die het biedt. Daarbij is niet alleen naar het gebouw gekeken, maar is ook de relatie van het gebouw met de directe omgeving in het onderzoek meegenomen.

Uitgangspunt is een modern winkelhuis met daarbij mogelijke andere functies zoals woningen of een hotel. Deze opties zijn opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan dat door Zevenaar is opgesteld. Komend jaar wordt het plan verder uitgewerkt.

Voor de zomervakantie wordt er meer duidelijkheid verwacht over welke functies er naast de winkelplannen komen. De uitwerking in een concreet bouwplan en de uitvoering daarvan is pas over een aantal jaren aan de orde. Pas eind 2014, begin 2015 verhuizen de ambtenaren definitief naar de nieuwe gemeentelijke locatie aan de Kerkstraat.

BAT-terrein
Voor het BAT-terrein is in opdracht van projectontwikkelaar Klok Ontwikkeling door een extern bureau (bureau Copijn) een masterplan opgesteld. Dit geeft een allereerste indruk hoe het terrein er op langere termijn uit kan komen te zien. Op het terrein zal woningbouw, worden gerealiseerd waarbij is gekozen voor veel variatie.

© Nationale Bouwgids