AkzoNobel selecteert Tebodin voor ombouw chloorfabriek in Frankfurt

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

DEN HAAG - AkzoNobel Industrial Chemicals heeft het advies- en ingenieursbureau Tebodin geselecteerd voor de Engineering, Procurement en Construction management (EPCm) van de nieuwe chloorfabriek in Frankfurt, naar de modernste membraanelektrolysetechnologie.

Met deze nieuwe fabriek zal de huidige productie  in Frankfurt met ongeveer vijftig procent toenemen naar 250 kiloton chloor en 275 kiloton natronloog per jaar. Het energieverbruik per ton product zal met zo’n dertig procent verbeteren.

Het project zal in samenwerking met AkzoNobel Engineering & Operational Solutions te Arnhem uitgevoerd  worden. Tebodin zal de opdracht realiseren met een projectteam van circa zeventig medewerkers van zowel het Tebodin kantoor in Hengelo als in Gelsenkirchen.

De combinatie van Nederlandse en Duitse engineers en specialisten in het EPCm-projectteam was één van de redenen voor AkzoNobel Industrial Chemicals om de opdracht aan Tebodin te gunnen.

De inbreng van de lokale expertise betreft met name alle vergunningen, het ontwerp en bouwplaatsgebonden aspecten die aan de lokale normen en wetgeving zullen moeten voldoen. De opdracht voor Tebodin omvat circa tachtig manjaren.

De bouwwerkzaamheden zullen in augustus 2012 van start gaan. Naar verwachting zal de nieuwe chloorproductiefaciliteit in Frankfurt in het vierde kwartaal van 2013 in bedrijf worden genomen.

Evenals AkzoNobel is ook Tebodin een wereldwijd opererende organisatie. Al eerder zijn projecten voor AkzoNobel gerealiseerd in Nederland, China, Denemarken, Rusland, Vietnam en Indonesië. 

© Nationale Bouwgids