Zonneveld ingenieurs hoofdconstructeur voor nieuw NKOC

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

ROTTERDAM - Het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC) wordt gebouwd op de Uithof in Utrecht. In het NKOC zal het wetenschappelijk toponderzoek naar kinderkanker gaan plaatsvinden.

De gekozen locatie is gelegen dichtbij zowel een universitair kinderziekenhuis (Wilhelmina kinderziekenhuis) als een kankercentrum voor volwassenen (UMC Utrecht Cancer Center). Zonneveld ingenieurs b.v. is geselecteerd als hoofdconstructeur voor de nieuwbouw.

Via een Europese aanbestedingsprocedure heeft gunning plaatsgevonden op basis van projectvisie en op basis van aantoonbare kennis en ervaring met betrekking tot duurzaamheid en Bouw Informatie Model-methodiek (BIM).

Het ontwerpteam bestaat verder uit LIAG (architect), Royal Haskoning (adviseur technische installaties), Twynstra Gudde (Programma van Eisen, projectmanagement, conceptontwikkeling) en ZRI (ondersteuning van het projectmanagement). De ingebruikname van het NKOC is gepland in 2015.

Het NKOC wil voor alle kinderen met kanker genezing bereiken met minimale bijwerkingen en optimale ontwikkelingskansen naar volwassenheid. Topzorg en toponderzoek geconcentreerd in een nationaal kinderoncologisch centrum, behorend tot de allerbeste centra van de wereld.

Voor kinderen die niet kunnen worden genezen wil NKOC de best mogelijke palliatieve zorg bieden aan het kind en het gezin. De ambities voor het integrale ontwerpteam zijn duidelijk: ontwerp een gebouw voor NKOC binnen tijd en binnen budget, waarbij het nieuwe gebouw zelf, als zogenaamde "Healing Environment", genezing en ontwikkeling van de kinderen proactief ondersteunt en een prettige motiverende werkomgeving vormt.

© Nationale Bouwgids