Start bouw Post Zuid in Apeldoorn

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

APELDOORN - Afgelopen maandag is het startschot gegeven voor de bouw van Post Zuid in Apeldoorn. In november 2012 wordt het gebouw opgeleverd en in januari 2013 worden de partijen gehuisvest.

Wethouder Rob Metz: "Ik ben trots om te zien dat binnen een korte periode zoveel stappen zijn gezet. Dit is vooral te danken aan de nauwe samenwerking van de toekomstige gebruikers. Met grote stappen kom je snel thuis."

Met het nieuwe gebouw Post Zuid worden een aantal gemeentewerven, de staf en werkplaats Wilmersdorf van de brandweer, Ambulancezorg Noord en Oost Gelderland (huidige locatie Vosselmanstraat), Foenix Kringloop en Reïntegratie, Algemene Fietsen Afhaal Centrale (AFAC) en Verloren en Gevonden Voorwerpen (VGV) onder één dak gehuisvest.

Duurzaamheid is het uitgangspunt van de bouw. Met zo min mogelijk materiaal wordt het gebouw gerealiseerd. Rob Metz: "Het skelet van het voormalige opslagpand is behouden en wordt samengevoegd met het nieuwe gebouw."

"Om ook na de bouw energie te besparen zijn verschillende maatregelen getroffen. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door warmte-koude opslag en hemelwater wordt opgevangen in vijvers en gebruikt door de brandweer en buurman Circulus. Zo wordt duurzaamheid zowel tijdens de bouw als daarna zoveel mogelijk toegepast."

© Nationale Bouwgids