Vijfhonderd heipalen voor nieuw zwembad

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

DEN HELDER – Bewoners in de omgeving van zwembad De Schots in Den Helder hebben deze week een brief ontvangen van de gemeente, over de start van de werkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw.

Zoals bekend wordt er een nieuw zwembad gerealiseerd, dat juni volgend jaar al gereed moet zijn. Het nieuwe complex komt op dezelfde locatie als het huidige en krijgt vier binnenbaden, een buitenbad, peuterbaden en een duiktank.

Er is in de afgelopen tijd al veel werk verzet. Op het buitenterrein van het zwembad is gekapt en gesnoeid en de sloop van de buitenbaden is half december gestart. In de brief laat de gemeente weten te verwachten dat de eerste échte bouwwerkzaamheden starten op 23 januari 2012.

De werkzaamheden zullen wel gepaard gaan met wat overlast. "Bij een dergelijk groot bouwproject valt daaraan niet te ontkomen", zo meldt de gemeente.

"We hebben het dan bijvoorbeeld over enige geluidshinder tijdens het heiwerk in februari. Niet minder dan 500 heipalen zullen het nieuwe zwembad namelijk het noodzakelijke stevige fundament moeten geven."

© Nationale Bouwgids