Sloop muziekschool en sporthal in De Kwinkelier van start

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

DE BILT - Direct na de jaarwisseling is aannemer Beelen Sloopwerken B.V. gestart met de sloop van de voormalige muziekschool en sporthal in De Kwinkelier te Bilhoven, zo meldt gemeente De Bilt.

Eerst werd het losliggende puin weggehaald en is asbest verwijderd. Afgelopen maandag begon de machinale sloop. Na de sloop wordt het terrein tijdelijk ingericht als parkachtig gebied. Er wordt gras ingezaaid, een wandelpad aangelegd en er worden enkele bomen geplant.

Bart van Kuijk, voorzitter van de huurdersbelangenvereniging De Kwinkelier, vindt de sloop een goede zaak: "De winkeliers zijn blij dat nu gestart is met werkzaamheden in De Kwinkelier. Wij hebben destijds gevraagd om de muziekschool en sporthal af te schermen met hekken, omwille van de veiligheid. Maar hekken geven geen fraai beeld, ondanks de kleurrijke panelen die in het najaar zijn geplaatst. Door de sloop van deze panden en het aanleggen van een soort parkje, wordt de veiligheid gewaarborgd en krijgt De Kwinkelier weer een iets prettiger aanzien."

De sloop duurt maximaal 10 weken en is dus uiterlijk medio maart gereed.

© Nationale Bouwgids