Gemeente geeft groen licht voor ontwikkeling SugarCity Halfweg

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

HALFWEG - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude is bekend geworden dat de gemeente groen licht geeft voor de realisatie van 25.000 vierkante meter Factory Outlet Center op SugarCity te Halfweg.

Cobraspen Vastgoed Ontwikkeling laat weten bijzonder ingenomen te zijn met dit resultaat. De kantoorontwikkeling Westpoint en de megabioscoop komen hiermee te vervallen.

De bestemming Factory Outlet Center past geheel binnen het vigerende bestemmingsplan. Het totale metrage aan toegestane retail op het terrein is circa 29.000 vierkante meter.

De totale ontwikkeling bedraagt 108.000 vierkante meter. Er is reeds overeenstemming met Detailresult over het vestigen van een Dirk van den Broek supermarkt, een Dirk III slijterij en een Dirx drogisterij, samen 4.000 vierkante meter.

Het voormalige CSM terrein ligt in het hart van de Randstad en is zeer goed ontsloten ten opzichte van de A4, A5, A9 en A10 en Schiphol. Thans wordt er hard gewerkt aan de realisatie van NS Station Halfweg-Zwanenburg.

Hier zullen na de opening medio 2012 4 treinen per uur stoppen waardoor men in 7 minuten op Amsterdam CS en Haarlem CS staat. Tevens wordt er een rechtstreekse afslag het terrein op gerealiseerd, evenals in het verlengde daarvan de brug richting Zwanenburg.

De totale investering in voornoemde infrastructuur bedraagt circa 30 miljoen euro. Er zijn ruimschoots parkeermogelijkheden in het gebied. In het laatste kwartaal van 2011 werd nog 2.000 vierkante meter kleinschalige kantoor- en showroomunits verhuurd in de kenmerkende silo’s.

© Nationale Bouwgids