Zeer grote brand in loods Leek

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

LEEK (Novum) - In een loods met bouwmaterialen in Leek heeft vrijdag een zeer grote brand gewoed. Een persoon die rook heeft ingeademd is door ambulancepersoneel behandeld, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Het vuur brak omstreeks 16.30 uur uit in een bedrijfsverzamelgebouw aan het Industriepark in de Groningse plaats. In het gebouw ligt bouwmateriaal opgeslagen. Omstreeks 21.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De achterzijde is vrijwel volledig uitgebrand.

Hierbij hebben zich twee kleine explosies voorgedaan. De brandweer wist de voorkant, waarin gasflessen liggen, en een naastgelegen kantoor te behouden. Voor het bestrijden van de brand werden negen tankautospuiten en zeventig brandweermannen ingezet.

Het ging hierbij om korpsen uit Groningen, Friesland en Drenthe. Volgens de brandweerwoordvoerder heeft een dergelijke inzet nog nooit eerder plaatsgevonden. Dat korpsen uit drie provincies worden ingezet, komt deels door het hoogwater waarmee de noordelijke provincies kampen.

Hiervoor worden ook veel brandweermannen ingezet. Dat zorgde niet voor problemen. Ook zijn de meldkamers van de drie provincies onlangs samengegaan. "Daardoor was het makkelijk contacten leggen."