De Nieuwe Park Rozenburgschool (NPRS) in Kralingen gaat uitbreiden

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

ROTTERDAM - De Nieuwe Park Rozenburgschool, in de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk, gaat uitbreiden.

Achter het bestaande, monumentale pand komt een nieuw gebouw. Ook wordt het bestaande school verbouwd zodat het aansluit op de nieuwbouw.

De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn reeds in december begonnen. Er is een bouwweg aangelegd door de tuin van de Lambertusparochie. In januari wordt het bouwterrein verder ingericht en starten de eerste bouwwerkzaamheden.

Er worden damwanden en funderingspalen aangebracht. Omdat de omliggende panden dicht bij het bouwterrein staan, worden speciale technieken gebruikt om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

De damwanden worden getrild en de funderingspalen worden geboord. Er wordt dus niet geheid. Met de klankbordgroep heeft de aannemer afgesproken geen overlastgevende activiteiten te laten plaatsvinden voor 07.30 uur.

Verkeer
In overleg met de deelgemeente is een verkeersplan opgesteld. Hierin staat onder andere dat er geen bouwverkeer door de Hoflaan zal rijden. Ook is rekening gehouden met de werkzaamheden aan de Oudedijk.

Op 11 januari wordt zwaar materieel aangevoerd. Op de Oostzeedijk Beneden geldt die dag een parkeerverbod aan de dijkzijde. Dit wordt ook tijdig aangekondigd met borden.

© Nationale Bouwgids