BP wint Havenbeeld 2011

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

ROTTERDAM - Op de Dag van de haven (29 december 2011), heeft BP het Havenbeeld 2011 gewonnen, zo meldt Port of Rotterdam. Het Havenbedrijf reikt jaarlijks deze prijs uit aan het bedrijf dat het best heeft gescoord op het gebied van beeldkwaliteit.

Dat past in het beleid van het Havenbedrijf om de toegankelijkheid van de Rotterdamse haven te vergroten. "Als mensen zich beter thuis voelen in de haven, gaan ze er makkelijker werken", aldus Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf.

De prijs, bestaande uit de eer, een kunstwerk en een professionele foto van het bedrijfspand/terrein, werd uitgereikt door Albert Thissen, algemeen directeur van Hapag-Lloyd Nederland. Naast BP waren de LNG-terminal van Gate en de bedrijfsruimten van ITS aan de Sluisjesdijk geselecteerd als genomineerden.

Raffinaderijkantoor
BP wint met het dit jaar in gebruik genomen kantoorgebouw in de Europoort. Volgens het juryrapport wordt het kantoor van BP hoog gewaardeerd, omdat ervoor gekozen is af te zien van een eenvoudige controle-unit en te kiezen voor kwaliteit:

"De inpassing in een groene omgeving met aandacht voor verblijfskwaliteit zorgt voor een prettige omgeving. Ondanks de schaal van het gebouw is de menselijke maat behouden, als gebruiker voel je je niet verloren in deze omgeving. In een industriële omgeving is een oase van rust gerealiseerd. Het geheel stimuleert een prettige werkomgeving, waar medewerkers graag naar toe gaan."

© Nationale Bouwgids