Jaaroverzicht 2011 deel IV: Deel tribunedak Grolsch Veste stort in

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

Op 7 juli stortte een gedeelte van het tribunedak van het FC Twente-stadion in. De eredivisieclub hoopte na de stadionuitbreiding plaats te kunnen bieden aan 30.000 supporters.

FC Twente zat ten tijde van het dramatische incident midden in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De spelersgroep, de coach en met name de voorzitter, Joop Munsterman, waren zichtbaar aangeslagen.

Al meteen werd duidelijk dat er een dode te betreuren viel. Vijftien bouwvakkers waren behoorlijk gewond geraakt, waarvan een dermate ernstig dat deze enige tijd later aan zijn verwondingen overleed.

De onderzoeksraad voor Veiligheid constateerde naderhand dat de basisconstructie van het dak vanwege het ontbreken van schoren en koppelstaven te weinig stabiliteit had.

Dit had beter gecontroleerd moeten worden voordat aan de afbouw begonnen had kunnen worden. Omdat op 26 juli al het duel tegen FC Vaslui in de voorronde van de Champions League gepland stond, week FC Twente uit naar het Gelredome, de thuishaven van Vitesse.

© Nationale Bouwgids