Arcadis gaat sluizen Rijkswaterstaat inspecteren

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

AMSTERDAM (Novum/Dow Jones) - Arcadis heeft opdracht gekregen van Rijkswaterstaat om sluizen te analyseren en te inspecteren op de vaarroute tussen Rotterdam en Antwerpen en in Noord-Brabant.

Dat maakte het advies- en ingenieursbureau dinsdag bekend. De opdrachtsom bedraagt ongeveer twee miljoen euro. Door de inspecties van de sluiscomplexen hoopt Rijkswaterstaat inzicht te krijgen in de staat van het onderhoud en het functioneren ervan.

Daarna kan bepaald worden of er iets moet gebeuren aan de sluizen en hoeveel kosten daarmee gemoeid zijn. Een jaar geleden kreeg Arcadis de opdracht van Rijkswaterstaat om de sluizen in het Twentekanaal te inspecteren.

Die inspecties hebben het afgelopen jaar plaatsgevonden. Een van de geïnspecteerde sluizen was de sluis bij Eefde, waarvan een van de sluisdeuren twee weken geleden door nog onbekende oorzaak naar beneden stortte.

Rijkswaterstaat maakte dinsdag bekend dat het herstel van die sluis nog circa acht weken gaat duren. TNO doet onderzoek naar de oorzaken van het defect. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.