Arcadis krijgt contractuitbreiding HSL-aanleg

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min

AMSTERDAM (Novum/Dow Jones) - Arcadis heeft een contractuitbreiding gekregen voor de aanleg van de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Tours en Bordeaux in Frankrijk. Dat heeft het advies- en ingenieursbureau maandag voorbeurs bekendgemaakt.

De totale contractwaarde komt nu op bijna 25 miljoen euro en omvat het ontwerp van een groot aantal nieuwe rail- en brugconstructies. Arcadis was al vanaf het begin van de aanleg van deze HSL-verbinding bij het project betrokken.

Het concessiebedrijf LISEA, eigendom van de Vinci-groep, realiseert momenteel voor haar opdrachtgever Réseau Ferré de France het grootste HSL-project ooit in Europa.

Met het hele project is een investering gemoeid van 7,8 miljard euro, waarvan 6,2 miljard euro wordt besteed aan infrastructurele werken en spoorwegmaterieel. Met een lengte van driehonderd kilometer zal het nieuwe HSL-traject vierhonderd bruggen omvatten en 17 spoorwegverbindingen.

De reistijd tussen Parijs en Bordeaux wordt hiermee teruggebracht naar twee uur en vijf minuten. Arcadis krijgt nu de coördinatie van het infrastructurele ontwerp voor twee van de vijftien segmenten van de lijn, waaronder een railtraject van veertig kilometer. Ook levert Arcadis het ontwerp van zeven betonnen bruggen.

Arcadis heeft ook de opdracht gekregen voor ontwerp en supervisie van de bouw van meer dan 250 bruggen, advisering rond grond- en civiele werkzaamheden, herstelwerk voor toegangsroutes en hydraulisch en milieutechnisch werk. Het bureau ontwerpt ook twee spoorwegverbindingen met een totale lengte van zestig kilometer.