Inspecties gemeentelijke bruggen

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

LOPIK - Van januari tot en met februari 2012 worden de gemeentelijke bruggen in Lopik geïnspecteerd. De onderhoudsstaat van de bruggen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, wordt in kaart gebracht voor het actualiseren van een meerjaren onderhoudsplan.

In de gemeente Lopik bevinden zich circa 125 bruggen die eigendom zijn van de gemeente. In een maand tijd worden al deze bruggen geïnspecteerd door een door de gemeente ingehuurd bedrijf.

Op basis van deze inspecties wordt het meerjaren onderhoudsplan geactualiseerd. Hierin wordt een overzicht opgenomen welke werkzaamheden, aan welke bruggen zullen plaatsvinden, inclusief de daarmee gepaard gaande kosten.

Ook wordt beleid ontwikkeld hoe de gemeente Lopik om wil gaan met het bestaande bruggenbestand en met eventueel nieuw aan te leggen bruggen voor het ontsluiten van nieuwbouwprojecten of bestaande bebouwing.

Dit voorstel wordt in het tweede kwartaal van 2012 aan de gemeenteraad voorgelegd. Na besluitvorming door de raad zullen de onderhoudswerkzaam-heden starten.

© Nationale Bouwgids