Tijdelijk verkeerslichten bij Westervoortsebrug

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

ARNHEM - In april 2012 komt er een tijdelijke oplossing voor het verkeer op de Westervoortsebrug. Aan weerskanten van de brug worden verkeerslichten geplaatst waardoor brede voertuigen vlot en veilig over de brug kunnen rijden.

Daarbij blijft het oponthoud voor het andere verkeer beperkt. Dit hebben Rijkswaterstaat en de gemeenten Westervoort en Arnhem met elkaar afgesproken. Daarnaast wordt gekeken naar een definitieve oplossing.

Rijkswaterstaat onderzoekt op het ogenblik of de huidige constructie van de brug het mogelijk maakt deze te verbreden. De resultaten van dat onderzoek worden in het voorjaar verwacht.

De tijdelijke verkeerskundige oplossing is in april een feit. In het wegdek vóór de opritten van de brug zijn dan detectielussen (‘verklikkers') gelegd die de nadering van een breed voertuig signaleren.

Voor het verkeer vanuit de tegenovergestelde richting springt het licht vóór de brug op rood. Bij de brug worden camera's gehangen die registreren of voertuigen veilig de brug over zijn.

© Nationale Bouwgids