KBC: Overname Grontmij door Arcadis past niet

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

AMSTERDAM (ANP) - KBC verwelkomt de aankondiging van topman Harrie Noy van Arcadis dat zijn bedrijf niet naar een overname van branchegenoot Grontmij kijkt. Dat stelt KBC naar aanleiding van een interview van Reuters met Noy.

Volgens KBC beweegt Arcadis juist af van de blootstelling van Grontmij aan de lokale markten in Nederland en zullen de marges van Arcadis flink onder druk komen te staan door een overname van Grontmij.

Ook kan de overname moeilijker te integreren zijn dan bij eerdere transacties het geval was. KBC stelt dat Arcadis het juiste besluit heeft genomen om zich meer op opkomende markten te richten.

Noy stelde verder dat Arcadis vooral naar overnames van professionele dienstverleners kijkt in Aziƫ en al met verschillende partijen heeft gepraat in China en Singapore.

Arcadis kan met kasmiddelen en bankleningen overnames van 75 tot 100 miljoen euro financieren en voor grotere mogelijkheden extra aandelen uitgeven, aldus Noy. KBC hanteert een 'accumulate'-advies voor Arcadis. Woensdag om 9,45 uur noteerde het aandeel 0,4 procent hoger op 11,95 euro.